tiistai 11. joulukuuta 2012

Viikin normaalikoulun lukiolaisten 1.vuosikurssi sai kannettavat

Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulun lukion 1. vuoden opiskelijoille jaettiin henkilökohtaiset kannettavat tietokoneet perjantaina 7.12.2012.
Oppilaat saunditoriossa käyttöönottokoulutuksessa
Viikin normaalikoulun lukiolaiset saivat uudet Acerin Windows 8 -käyttöjärjestelmillä varustetut kannettavat tietokoneet. Kevään myötä käyttöön otetaan Microsoftin Live@Edu-palvelun mahdollistamat toiminnot. Laitteiden käyttöönottoa on edeltänyt jo vuoden ajan lukiolaisten IT-tukihenkilöryhmän koulutus. Alkuvuodesta 2013 käynnistyy myös niin lukiolaisten kuin heidän opettajiensakin Windows 8 -koulutukset.

Viikin normaalikoulussa meneillään oleva  Opetushallituksen tukema Sormet-hanke on mahdollistanut tietokonehankintoja ja tablet-tietokoneiden kokeilut noin vuoden ajan. Tässä vaiheessa selvityksien pohjalta päädyttiin kannettavien tietokoneiden hankintaan. Hanke jatkuu ja uusien tukihenkilöiden koulutuksen myötä kokeillaan win8-tablettien seuraavaa sukupolvea.

Viikin normaalikoulussa on meneillään myös muun muassa peliohjelmointiin liittyvä KODU-hanke, virtuaalimaailman Second Lifen ja luonnontieteiden mallinnusohjelmien mahdollisuuksien tutkimiseen paneutuva Second Life Viikki -hanke ja erilaisia luokkahuonekokeiluja mahdollistava Koulu 3.1 -hanke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti